«بی پیر مرو تو در خرابات»

ساخت وبلاگ

* هرساله با شروع ماه محرم شاهد ورود چهره‎های جوان و سبک‎های جدیدی در مداحی هستیم که برخی از آن‌ها در شأن اهل بیت(ع) و یک هیئت مذهبی نیست؛ اما خیلی زود چهره می‎شوند و گا‌ها به سبک و سیاق خود نیز ادامه می‎دهند که بعضا آسیب و لطمه‎هایی را هم به بدنه هیئت‎های مذهبی می‎زنند، چرایی این اتفاق و راهکار مقابله با آن چیست؟

ماه محرم و شروع اتفاقات آن حرکت الهی و فرصتی بزرگ برای نشر معارف دین اسلام است و خوشا به حال کسی که از این موقعیت خوب استفاده می‌کند. خوشا به حال کسی که اگر در این ماه مداحی می‎کند، برای چهره شدن، بیهوده گویی نمی‌کند و رسالتش را به درستی انجام می‎دهد. وظیفه ما این است که مطالب را پر محتوا و پیام رسان بیان کنیم؛ اما کسی که به استاد گوش نمی‎دهد و استاد نمی‎بیند هیچ‌وقت در این عرصه ممتاز نمی‎شود.

محرم فرصتی برای هدایت است و خود انسان هم اگر به دنبال برجسته کردن خودش باشد، محرم موقعیت خوبی است، ولی اگر این برجسته شدن با چرندیات باشد این اتفاق صحیح نمی‎افتد؛ مداح ابتدا باید قیام عاشورا را برجسته کند تا خودش هم برجسته شود؛ هر حرکتی چه معنوی و چه مادی، سیر و جریان طبیعی دارد و نمی‎شود کسی که تازه زبان باز کرده با کسی که سال‎ها در این عرصه بزرگ شده با یک چشم دیده شود.

بار‌ها شنیده‎ایم که بزرگان گفته‎اند، «بی پیر مرو تو در خرابات»؛ لذا هر کسی که به این عرصه وارد می‎شود، باید شاگردی کند، استاد داشته باشد و مرشدی کند تا به مقصود برسد؛ اما اگر اینطور نباشد خود او آسیبی برای هیئت امام حسین(ع) و مجلس عزاداری می‎شود؛ آدمی که ارشاد نشده باشد مانند علف هرز بار می‎آید و هر طرفی که بخواهد می‎رود، اما علفی که مدیریت شود، سبزه زیبای باغچه شده و هرجایی نمی‎روید، باغچه‎بان دور این علف را می‌زند، پر و بالش را با قیچی کوتاه می‎کند تا رشد کند و اصلاح شود.

به گزارش ایکنا؛ مرتضی طاهری

شوق مداحی...
ما را در سایت شوق مداحی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : neyriz-maddahi بازدید : 130 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 17:40